Az Ön belépési neve Vendég Csoport "Vendégek"Üdvözöllek, Vendég Vasárnap, 2022-05-29, 2:24 PM
 KISCSILLAGEEURÓPAIAALAPÍTVÁNY 

Honlap-menü

Belépés

Keresés

Naptár
«  Május 2022  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

 Horváth Martinka 

 


Alapítványunk okirata értelmében lehetőségünk van hátrányos helyzetű, illetve súlyos beteg gyermekek gyógykezelési költségeinek előteremtéséhez segítséget nyújtani.

 

 

Horváth Martinka  10 éves  kisfiú / Pankaszi lakos./

Martinka születéskor agyvérzést kapott.

4 hónapos koráig szépen szopott, fejlődött ahogy kell, felemelte a fejét, tárgyakért nyúlt, míg eljutott addig, hogy a kis mellkasát is ki tudta nyomni, gagyogott.

 4 és fél hónapos korában viszont leállt illetve visszafele fejlődött és egész nap csak feküdt.

Ezután tolószékbe került, és sokáig lélegeztető-géppel tudott csak lélegezni.

Jelenleg is csak jelbeszéddel kommunikál.

Zárójelentései alapján Kijevben sikeres őssejt beültetést hajtottak rajta végre,

amely sok javulást hozott az állapotában.

Elkezdett enni, a szemével kommunikálni,

kinyújtotta ismét a kis ujjacskáit, és  pár másodpercig meg tudott ülni.

Azt ki tudja mondani, hogy Anya, Apa, enni, inni -  de mást sajnos csak nagyon nehezen.

Ez zavarja már Őt is, hiszen lassan 8 éves és nagyon szeretne beszélni...

Alapítványunk segítségével jelenleg RTMS kezelést kap Martinka,

hogy a beszéde, a mozgása és élete könnyebb legyen.

Sopronban, Dr. Mályi Judit Főorvos asszony konzultációja alapján Martinkának min.12kezelésre van szüksége, hogy ezzel az elektromos stimulációs kezeléssel javítani lehessen az állapotán.

 

Részlet a szülő leveléből:

 „Mikor mondtam Martinnak, hogy  írok egy kérelmet  az alapítványnak, hogy támogassanak, elmondtam Neki, hogy le fogom írni, hogy el szeretnénk menni Sopronba a rehabilitációra. Kérdeztem Tőle, hogy mit szeretnél ott megtanulni?

És Ö mutatta a száját, hogy beszélni, elsírtam magam...

Nem is a járást mutatta, Ö először beszélni szeretne!

Kérnem Önöket, ha módjukban állna, kérem támogassák Őt ,

hogy egy elfogadhatóbb életet élhessen!”

 

A 12 kezelés költsége összesen 1.680.000 Ft, azaz Egymillió hatszáznyolcvanezer Ft.

 

A költségek előteremtéséhez kérjük az Önök nagylelkű támogatását,

hogy Martinka teljesebb életet élhessen.

 

Legújabb képek:

____________________________________________________________

 

 

Szülői levél az 5. kezelés után

 

 

címzett: kiscsillagalapitvany@vipmail.hu

 

 

tárgy: Szülői köszönetnyilvánítás

 

Tisztelt Kiscsillag Európai Alapítvány!

 

Alulírott Horváth Edina (9937, Pankasz Fő út 2 szám alatti lakos) gyermekem Horváth Martin 8 éves kisfiú nevében szeretnék köszönetet mondani Önöknek, hogy május óta havi rendszerességgel támogatják a Soproni Rtms rehabilitációját.

Ez nagyon nagy  ősszeg, amit a család nem tud előteremteni. Ezúton szeretnék tájékoztatást adni, hogy igen Martinnál az 5. kezelés már szép eredményeket mutat.

Elkezdett fejlődni, automatikus és tudatos lett a mozgása. Beszéd terén is előrelépést mutat. Elkezdett hangokat adni, utánozni próbálja amit mondunk neki. Ezt a kezelés előtt nem tudta. Nem jött hang amikor mondani akart valamit. Iskolában jobban tud figyelni, koncentrálni, nem fáradékony, s ezek mind az Rtms kezelés hatásai.

Értelme javult. Szakértői bizottság is alátámasztja fejlődését. Martin nagyon szeretne beszélni, ez is a fő célunk, hogy megtanuljon.

Ezen fáradozunk nap mint nap. Nagyon szeretnénk, hogy sikerüljön neki, hogy egy könnyebb, jobb és akadály mentesebb életet élhessen.

Önök segítsége nélkül a fejlődésmenete igencsak lassú lenne, hiszen súlyos agyvérzése volt születésekor.

Az Rtms kezeléssel a koponyát, motorikus idegpályát kezelik árammal.

Most már tapasztalom Önök jóvoltából, hogy ezzel a gyógymóddal rövid időn belül is szemmel látható  fejlődést tudnak elérni.

Sopronban is ismerik Alapítványuk nevét, csodaszámban megy, hogy létezik "ilyen" Alapítvány, aki havi rendszerességgel támogatja  a beteg gyermek gyógykezelését. Hálámat nem tudom szavakkal leírni. Még egyszer Nagyon köszönjük! Kaptunk Önöktől egy lehetőséget a gyógyulás felé!

 

Köszönöm  eddigi önzetlen segítségüket, fáradságos munkájukat, mellyel elősegítik kisfiam és más sérült gyermek fejlődését!

Továbbra is szükségünk van támogatásukra,  lehetőségeikhez mérten, hiszen a  gyógyuláshoz vezető út hosszú.

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben Gazdag Boldog Új évet kívánok!

 

Tisztelettel Horváth Edina

 


 

Szülői levél:

Tisztelt Kiscsillag Európai Alapítvány !

 
Alulírott Horváth Edina /Pankasz Fő út 2. szám alatti lakos , gyermekem Horváth Martin gyógykezelésének támogatásában kérem ismét az alapítványuk segítségüket  , támogatásukat . Martinka , születésekor agyvérzést kapott , ennek következtében mozgássérült lett , 2015,04,16 -án Barcelonában , sikeres operáción esett át.   Dr Igor Nazarov műtötte Martinkát , egy bizonyos ,szövet bemetszéses izom eljárással ,amit csak Barcelonában  és csak is Dr Igor Nazarov végez.  E műtét költsége 4900 euró.  Az egész testén , azokat az izmokat vágta meg ,amelyek nem tudtak az oxigén hiány miatt működni , így 26 izombemetszést ejtett Martinon . Az  Oep , egyedi méltányossági kérelmünket elutasította ,  gyűjtésbe kezdtünk  és az Önök jóvoltából , kijuthattunk az életünket megváltoztató operációra , az álmunk teljesülhetett , hogy segíthettem azon kit a világon a legjobban szeretek , a gyermekemen . Tiszta szívből Köszönjük , míg  élek  hálás leszek Önöknek és a Csapatuknak akik azért küzdenek , hogy minél élhetőbb életet élhessenek ezek a gyermekek , szülök , és boldogok lehessünk , mikor azt látjuk , hogy elindultunk a fejlődés útján , ez bizony leírhatatlan érzés ! Köszönöm , hogy át élhettük mi is ! 
Rehabilitációra Kassára utaztunk , 3 hetes intenzív  therasuit  terápiára , műtét után 3 hónappal ,  a doktor Úr javaslatára .
Jól sikerült , Martin első  héten nagyon sokat sírt , 26 pontban meg kelet erősíteni az izmokat , de kitartóan végigtornáztuk !
Ő az Én hősöm, aki járni szeretne egyedül és becsülettel végig csinálja a rehabilitációt . Napi 3 óra , oxigén terápia , függesztőrács , az utolsó egy órában therasuit  ruhában  , súlytalanságban fejlesztették izmait , a boldogság tükröződött a szemében amikor járhatott .
Doktor  Úr egy év intenzív terápiát javasolt , ez iszonyat összeg , a családunk nem tudja  előteremteni ,  ha rá gondolok a gyomrom összerándul , de én bízok a Jó Istenben , ha már eddig eljutottunk a 10 év alatt , akkor ez is sikerülni fog ! És ami a legfontosabb , a Doktor Úr azt mondta , hogy Martinnak  minden esélye meg van arra, hogy kiszálljon a kerekesszékből , ha a rehabilitációt végig tudjuk csináljuk! Martinka  sorsát 7 éve segítik , támogatják Alapítványuk , Őssejt beültetés 2008 ban , Rendszeres szociális juttatás havi rendszerességgel , 2013 sopron rtms kezelés 6-8 hetente , ezek anyagi dolgok , ami a mi esetünkben nagyon nagy szerepet kap , de  a szeretet , a  törődés , az hogy mindig számíthatunk az Önök támogatására , erre nincsenek szavak , ez egy érzés amely boldogsággal tölt el . Nagy feladatot Kaptam a sorstól , de kaptam mellé az Alapítványukat amely mindig bármi nehézség jön , kezet nyújt a családunknak . Én azt mondom ,érzem ,hogy nincs még egy ilyen Alapítvány ! Köszönjük ! 
Kassára , intenzív két hetes rehabilitációra 2015,09,21,-re van időpontunk . Ennek költsége : 2 hét terápia 660 euró , szállás 450 euró , ezt a terápiát is legalább 2.5 havonta meg kellene ismételni , hogy minél sikeresebb legyen a felépülése Martinnak . Itt a fő cél az izmok megerősítése , helyes testtartás , mely a speciális ruha segíti elő , így az agy  a normál mozgásmintát kapja . Nagyon jó szakemberek vannak , jó a felszereltségük és természetesen magyarul beszélő terapeuta is van , akivel össze is barátkoztak , minden feladatot meg csinált kérésére .
Nagyon szeretnénk , ha ide is ugyan olyan rendszerességgel eljuthatnánk , mint a soproni rehabilitációra , azt most egy kicsit szüneteltessük ,mert az inkább az izmok ,gyengítésére volt nagyon jó hatással .
 
Kérném a Tisztelt Alapítványt , hogy lehetőségeikhez mérten támogassák Martinka gyógykezelését és a támogatók felkeresésében legyenek segítségünkre .
 
Hálás Köszönettel : Horváth Edina 


 

Copyright MyCorp © 2022